En känsla.

Nu satt jag där framför min samling av böcker & finurlade (funderade) på vilken som skulle bli den bok som nu skulle ta mej med iväg långt bort ifrån vardagen eller kanske just det att ha mej kvar i den, vardagen, få mej att se i andra perspektiv, få lite insikt, få nya Aha-upplevelser..? Min samling är ej stor fast större & mindre än andra ifall jag ska jämföra & varför egentligen skulle jag?. Allt är relativt. Dessutom är ej antalet, kvantiteten, utan kvaliteten som är det viktigaste för mej. Hur som helst, en viktig aspekt i det hela är att den rätta känslan ska finns där. När jag låter mina händer röra vid en bok, hålla den i handen, vill jag att det ska kännas som att “nu är tiden rätt”,  “nu är det denna som står på tur” finns det fler böcker som jag har i åtanke så brukar jag öppna dem & börja att läsa ur dem för att se hur min känsla är & det är det som avgör. Jag vill absolut ej känna nån press att denna “borde” jag läsa för då mister hela upplevelsen sin mening.

När jag nu satt med den första boken i handen så gav den ej mej någon självklar känsla, även om författaren till den & liksom den författare till den andra boken som jag sedan tog i handen aldrig svikit mej, båda är mina inspirationer fast då på helt olika sätt eftersom de är så olika fast ändå så lika, så var det nog ej tid för den just nu. Böcker från den andra har däremot en viss rytm, ja, en bok måste få mej att känna den rätta rytmen, beroende på hur min sinnesstämning är i för svängning. Kan det vara så!? Som musik, jag älskar musik, rytmer är fantastiska! Låtar jag väljer att lyssna till beror på vilken svängning min kropp & själ är i eller också önskar var i!? För att skapa balans mellan kropp & sinne. Få mej i rätt svängning. Få kroppen & själen i en rytmisk balans.
-Tycker om att leka med orden & att sväva ut från ämnet lite är många gånger oundvikligt & kanske också nödvändigt? Åter till Paulo´s böcker så har dem aldrig svikit & det skulle denna ej heller göra…

Överskriften “Tillägnar” som rymde en & en halv sida, han jag nätt & jämt läsa klart förrens tårarna rullade nerför kinderna & det kändes som om en plugg drogs ur ett badkar, krokodil tårarna föll & i min tanke snurrade meningen “när är det min tur”. Där satt jag på golvet i mitt vardagsrum, ensam & tårarna sprutade, hårt höll jag om boken, jag tänkte på en person som långt ifrån förtjänar min energi, jag tänkte att för denne var jag ej längre värd något, denne förtjänar ej längre min kärlek eller var det endast en förälskelse? En förälskelse i personen eller just i förälskelsen? Jag blir behandlad som luft, som om jag ej längre existerar men det gör jag!….
Inom mej kände jag mej samtidigt fri & tacksam över att jag kan tillåta mej själv att få gråta ut när jag behöver det istället för att hindra min känsla från att ge uttryck dock vet jag att jag i en folksamling hade svalt & kämpat med att hålla känlsan, tårarna, tillbaka vilket jag vet är så fel! Fast det är väl något som ligger i mej sedan länge, ibland kunde jag somna gråtandes, jag låg under täcket & försökte att så tyst som jag bara kunde för att få rensa allt som jag samlat på mej, gråta så att ingen hörde mej för att jag ville ej visa min sårbarhet?, ibland också för att jag ej orka ha folk som skulle bry sej då jag ej orkar förklara. Är det för att jag är svensk? Är det för att jag är människa? Vi är ju trots allt vi, svenskar, vi människor, rädda för att visa känslor? Varför ska tårar vara så fel? Varför ska känslor vara så fel? Det finns dem som blir illa berörda av att se en annan gråta, de som tycker att det är pinsamt, de försöker tysta ner en & upprepar “så ja, sluta nu gråta, gråt ej” nästan helt hysteriskt medans de ser sej om för vad ska folk tro! Eller de som tycker “Det är ju löjligt!”. Rädsla? Jag undrar varför då? Pga. samhället? Vi ska vara lycklig människor & gärna utan känslor. Vi är så rädda för vad andra ska tycka, varför i hela friden ens bry sej? Varför ska vi ha så svårt att visa känslor. Det naturligaste vi har! En känsla är direkt & skall också få ges i uttryck för det direkt när det kommer för att vi ska må bäst. Annars kommer krämporna. Ja, psyket påverkar den fysiska kroppen! Sluta att förtrycka våra egna känslor! Lev fria. Fria till att uttrycka våra känslor. Ledsen eller glad.

Jag satt där på golvet, jag minns ej riktigt, jag har för mej att solen lyste genom fönstret, mina kinder var våta, jag höll boken hårt i mina händer & bokstäverna var suddiga. Jag vet att jag tänkte att denna kom nog i rättan tid. Denna är den som jag ska läsa. Efter en stund kände jag hur jag blev allt lättare i sinnet. Jag satt där tills allt sköljt över mej. Jag tycker det är skönt att få gråta, det är mitt sätt att rensa & det är en skön känsla efteråt. Jag gav stunden ett leende. Torkade tårarna. Jag reste mej & gick ut i hallen la boken i min väska & återgick till vad det nu jag höll på med innan. Vardagen.

Att ha upptäckt böckernas värld är härligt. Det tog ett tag. Det är ett sökande att finna. Det gäller bara att hitta den rätta boken eller är det boken som hittar dej & mej?! För att dörren till entrén skall öppnas & du skall kunna stiga in i en facinerande värld, en illusion, till en vardag som vi upplever här & nu, vetandes eller ovetandes. Det finns alltid någon annan som gjort eller upplevt någonting liknande innan oss.
En bok som går trögt, där känslan ej finns, lägg då undan den & välj en ny. Vem vet kanske det ej är meningen att den skall läsas just nu, om en någonsin, välj en annan. Gå på känslan. Känn inget måste det skall vara njutbart att bara få försvinna bort för ett slag.

Trevlig resa!
Weronoma Naimala

Advertisements

About Naimala

. . . . .ை `••.¸ ƸӜƷ Fri Tanke. Rent Tal. Öppet Hjärta.ƸӜƷ¸.••`ை. . . . Välkommen till min kreativa värld! Här får ni ta del av resultaten av kreativitet som pulserar i mina ådror. Hur ideér förvandlas till vackra, fantastiska & i bland knasiga kreationer! I min blogg får du ta del av mina tankar & känslor som snurrar i själen. Jag bjuder in er till alla mina sinnen, vad som får mig att andas & njuta av livet, jag hoppas kunna inspirera dig. Samt kan jag erbjuda behandlingar som Thai Yoga Massage. Reflexologi. Taktilmassage. Meditation & Yoga. Jag är en unik, jordnära, en tänkare & en kreativ själ. Bryr mig om djuren & värnar om miljön. ♥ ♥ ♥ GLÄDJE ♥ ♥ ♥ ♥ KÄRLEK ♥ ♥ ♥ ♥ HARMONI ♥ ♥ ♥
This entry was posted in Mina tankar.. Bookmark the permalink.

3 Responses to En känsla.

  1. Jacqueline says:

    Hej syster! Jag har också tänkt så angående böcker, att den rätta känslan ska finnas där för att jag ska läsa den. Sen känner jag igen mig i det andra du skrev också. Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen, du är grymt bra på att skriva. Kanske ska du skriva en bok 🙂 Jag har förresten läst ut Paulo Coelhos bok Djävulen och fröken Prym. Jag tyckte att den var riktigt bra, så bra att jag är nyfiken på dom andra böckerna som han har skrivit. Alkemisten och Veronica bestämmer sig för att dö. Vi kan ju byta böcker om det är så att du har någon av dom jag nämnde, jag tror du har dom 🙂 Kram kram!

  2. david gustavsson says:

    Du skriver så vackert, så öppen själ! Blir helt rörd syster..
    kram
    Namaste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s